Tokat Merkez'de fırıncılık yaparak geçimlerini sağlayan üç kardeş yapmış oldukları Tokat Çöreği ile Topçam Şenliklerinde 9 kişinin yarıştığı en iyi Tokat Çöreği kategorisinden 1. oldu.

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Topçam Şenlikleri kapsamında birbirinden çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor.Çeşitli sanatçılarında konser verdiği şenlikte düzenlenen en iyi Tokat Çöreği kategorisinde Tokatlı 3 kardeş tarafından işletilen Tokat Çağlar fırını birinci oldu. Tokatlı 3 kardeş Ferdağ,Mehmet ve Erdem Çağlar kardeşler aldıkları birincilik ile Tokat'ın en iyi çöreği ödülüne sahip oldular.Tokat’ta asırlardır  özel lezzetler arasında yer alan çörek, nohut mayasından yapılması ile öne çıkıyor.

TOKAT'IN VAZGEÇİLMEZ ÇÖREKLERİ

Discord Türkiye'de ne zaman açılacak? Erişim engeli ne zaman kalkacak? Discord Türkiye'de ne zaman açılacak? Erişim engeli ne zaman kalkacak?

Birincilik Ödülünü AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer'den alan Erdem Çağlar " 27  yıldır bu mesleğin içindeyim. Mesleğe ilk önce okuldan çıkınca satışını yaparak başladım  sonra da fırıncı oldum. Yirmi yedi senedir bu mesleğin içindeyiz. Tokat çöreği nohut mayasından yapılıyor.Cevizli, üzümlü,  çikolatalı, tahinli, üzüm pekmezli, her çeşit yapıyoruz. Topçam Şenliklerinde jüri  tarafından çok beğenildik ve bundan dolayı ödüle layık görüldük. Bu çörekleri Tokat Milletvekillerimize, TBMM'ye, Cumhurbaşkanımıza, MHP Lideri Devlet Bahçeli' ye gönderdik.  Tokat'ın vazgeçilmez nohut mayalı çörekleridir bunlar"ifadelerine yer verdi.