18 Ekim 2024 Resmi Gazete Kararları açıklandı! Kamuya yönelik kritik kararlar neler? 18 Ekim 2024 Resmi Gazete Kararları açıklandı! Kamuya yönelik kritik kararlar neler?

2024 yılına girerken, kış saati uygulamasıyla ilgili sorular tekrar gündeme geldi. Türkiye’de saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Bu sorular, sabahları erken saatte işe ya da okula giden vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın konuyla ilgili yaptığı son açıklamalar, kış saatiyle ilgili tüm detayları ortaya koyuyor.

Saatler Geri Alınacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili bir değişiklik yapılmasının düşünülmediğini belirtti. Bakan Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller, mesai ve okul saatleriyle ilgili düzenlemeler yapabilirler" açıklamasında bulundu. Bu da 2024 yılında saatlerin geri alınmayacağı anlamına geliyor.

Kış Saati Uygulaması Nedir?
Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla saatlerin bir saat geri alınması işlemidir. Ancak Türkiye, 2016 yılından bu yana yaz saati uygulamasını yıl boyunca devam ettiriyor. Son olarak 26 Mart 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile saatlerin yıl boyunca ileri alınması uygulamasına geçilmişti.

Kış Saati Uygulamasına Geçilecek mi?
Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, 2024 yılında Türkiye’nin kış saati uygulamasına geçmesi planlanmıyor. Ancak iller, yerel düzeyde mesai saatleri ve okul saatleri konusunda düzenleme yapma yetkisine sahip.