Sigorta sektörü küresel ısınmaya karşı yeni stratejiler geliştiriyor Sigorta sektörü küresel ısınmaya karşı yeni stratejiler geliştiriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) personel alımı başvurularının başladığı duyuruldu. TBMM personel alımıyla ilgili tüm detaylar, başvuru şartları ve tarihleri vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, TBMM personel alımı başvuruları başladı mı ve başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

TBMM Personel Alımı Başvuruları Başladı mı?

TBMM personel alımı başvuruları 14 Ekim 2024 tarihinde başlamış olup, 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23:59'da sona erecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar, belirtilen tarih aralığında başvurularını tamamlayabilecekler.

TBMM Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

TBMM personel alımına başvurmak için belirlenen genel şartlar şu şekildedir:

Türk Vatandaşı Olmak: 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu ve Özel Kuruluşlarda Çalışabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olma şartı aranır.

Yaş Sınırı: Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak: Adaylar, kamu haklarından mahrum olmamalıdır.

Adli Sicil Kaydı: Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan, kasten işlenen suçlardan bir yıl veya daha fazla hapis cezası almamış olmak ve devlete karşı işlenen suçlardan mahkûm olmamak gereklidir.

Askerlik Durumu: Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olması gerekmektedir.

Sağlık Durumu: Görevini yapmaya engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı bulunmamak şarttır.

Emeklilik Durumu: Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak gereklidir (dul ve yetim aylığı alanlar hariç).

Kamu Görevi İlişiği: Daha önce herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak gerekmektedir.

Güvenlik Soruşturması: Adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması gerekmektedir.

Öğrenim Şartı: TBMM Sürekli İşçi Alımı Aranan Nitelikler Tablosu'nda belirtilen ilgili alan veya bölümden mezun olmak.

TBMM Personel Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) elektronik ortamda yapılacaktır.