Poğaçalarınız bayatlamadan, günlerce tazeliklerini koruyabilir. Pastane sırrını evinize taşıyan bu tarif ile her zaman taze poğaçalarınıza kavuşacaksınız. İşte, konuklarınızı ve ailenizi şaşırtacak bayatlamayan poğaça tarifi.

Bayatlamayan poğaça yapmanın sırlarını sizler için derledik. Pastanelerdeki taze poğaçaların nasıl günlerce dayandığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif ile poğaçalarınız hep taze, hep lezzetli!

Pastanelerdeki eşsiz tazelikteki poğaçalar artık evinizde! Günlerce bayatlamayan, her zaman taze kalan poğaça tarifimizle tanışın. Bu tarif, poğaça yapmanın tüm kurallarını baştan yazacak.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeler.

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Günlerce taze kalabilen poğaça yapmak artık mümkün! Yukarıdaki tarif ve püf noktaları ile pastane lezzetinde poğaçalarınız olacak. Bu poğaçalar, hem çay saatlerinizin hem de kahvaltılarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın! Evde pastane tadında poğaça yapmanın mutluluğunu yaşayın.