Yemek

Tava Böreği yapmanın püf noktaları: 3 yufkadan pratik börek nasıl yapılır?

Tava böreği yapımı, özellikle hamurun inceltilmesi ve düzgün bir şekilde açılmasıyla tanınır. Bezeler halinde dinlendirilen hamur, daha sonra büyük bir sabır ve incelikle açılarak böreğin temeli oluşturulur. Peynirli iç harç, böreğe tat katarken, yağ karışımı ise hamura çıtırlık verir.

Abone Ol

Tava Böreği, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. İnce açılan yufka ve içerisine serpiştirilen peynir ve dereotu ile hazırlanan bu börek, hem lezzeti hem de pratik yapımıyla bilinir. Tarifin...

{ "vars": { "account": "G-FCFPDN57CE" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }