Gelen misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Tava böreği, kolay yapımı ve muhteşem tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Özellikle kahvaltılar için ideal olan bu böreği yapmak sadece birkaç dakikanızı alacak. Hazır yufka kullanarak yapacağınız bu tarif, favorileriniz arasında yerini alacak.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Her öğüne uygun, pratik ve lezzetli bir tarif: tava böreği. Özellikle kahvaltıda ne yapacağınızı düşünürken imdadınıza yetişecek bu börek, misafirlerinizi de etkileyecek. Tava böreği, hazır yufkalar sayesinde oldukça kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. İçine ekleyebileceğiniz peynir ya da patates ile damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.

Pratikliği ve lezzeti bir arada sunan tava böreği, kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday. Gelen misafirlerinize sunabileceğiniz, yapımı kolay ama tadı harika olan bu tarif ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Hazır yufka kullanarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz tava böreği, peynirli ya da patatesli olarak yapılabilir ve her defasında mükemmel sonuç verir.

MALZEMELER

3 yufka
250 g beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1.5 su bardağı süt
3/4 çay bardağı Ayçiçek yağı

TARİF

İlk olarak dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
Büyük boy bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın.
Başka bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın.
Üzerine ikinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın. Yufkanın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
Tavadaki yufkanın üzerine peynirli karışımı yayın. Harcın üstüne kalan yufkayı yerleştirin.
Son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatın ve kalan sütlü karışımla ıslatın. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın.

Tava böreği, pratik yapımı ve lezzeti ile kahvaltı sofralarınızın ve misafirlerinize sunabileceğiniz ikramların vazgeçilmezi olacak. Hazır yufka kullanarak hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem sizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Peynirli veya patatesli yapabileceğiniz tava böreği, evinizde mis gibi kokusuyla her an keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet sunar. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, afiyet olsun!