Fincan tatlısı, bilinen diğer adıyla Tembel Gelin tatlısı, evde az malzeme ile kolayca yapabileceğiniz enfes tatlılardan biridir. Bu lezzetli tatlı hem göze hem de damağa hitap ediyor. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin!

Pratik tatlı tarifleri arasında öne çıkan fincan tatlısı, yoğun iş günlerinin ardından tatlı ihtiyacınızı hızla giderecek ideal bir seçenektir. Sadece birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı denemeye ne dersiniz?

Fincan tatlısı, özellikle ani gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik ve şık bir tatlıdır. Hem sade hem kakaolu versiyonlarıyla her zevke hitap eden bu tatlıyı yapmak için gerekenler ve püf noktaları haberimizde.

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

1 litre süt

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Fincan tatlısı, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkan, herkes tarafından beğenilen bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde siz de evde kolayca fincan tatlısı yapabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz. Herkesin beğenisini toplayacak bu tatlı, özel günlerinizde veya sıradan bir gününüzde tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde ideal bir seçenektir.