Kış mevsiminin sevilen meyvesi mandalinayı, geleneksel irmik tatlısı ile birleştirerek tatlı menünüzü yenileyin. Mandalinalı irmik tatlısı, her yudumuyla sizi büyüleyecek.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mandalinalı irmik tatlısı ile tatlı bir mola verin. Bu tarif, mandalina ve irmiğin eşsiz uyumunu sofralarınıza taşıyacak.

Mandalina suyu ve irmik kullanarak hazırlanan bu özel tatlı, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayacak. Mandalinalı irmik tatlısı tarifi için okumaya devam edin.

MANDALİNALI İRMİK TATLISI TARİFİ

- 1 su bardağı irmik

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

- 4 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı tereyağı veya margarin

- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

- 1 su bardağı mandalina suyu (yaklaşık 3-4 mandalina)

- Mandalina kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

- Yarım su bardağı irmik için (kavurma için)

MANDALİNALI İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Bir tavada yarım su bardağı irmiği kısık ateşte hafifçe kavurun. İrmiğin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiği kenara alın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına irmiği ekleyip kısık ateşte bir süre karıştırarak kavurun. Ardından toz şekerini ekleyin ve karıştırarak eritin. Sütü ekleyip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra mandalina suyunu ekleyin. Mandalina kabuğu rendesini de ekleyebilirsiniz.

Karışımı sürekli karıştırarak irmiğin topaklanmasını engelleyin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın.

Servis yapmadan önce kavrulmuş irmiği ekleyin ve karıştırın. Tatlıyı kaselere veya servis yapacağınız uygun kaplara paylaştırın.

Tatlıyı oda sıcaklığında ılınması için beklettikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirip soğuk servis yapabilirsiniz.

Mandalinalı irmik tatlısı tarifi ile tatlı dünyasına yeni bir soluk getirin. Bu lezzetli ve kolay tarif, irmik ve mandalina suyunun mükemmel uyumunu tatlı severlerle buluşturuyor. Kavrulmuş irmik, mandalina suyu ve kabuğu rendesi ile hazırlanan bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!