Limonun taze ve ferahlatıcı aromasıyla zenginleşen limonlu revani, geleneksel tatlılara modern bir dokunuş katıyor. Revani, Türk mutfağının en sevilen tatlıları arasında yer alırken, limonlu versiyonu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Siz de bu eşsiz lezzeti evinizde denemek ister misiniz? İşte adım adım limonlu revani tarifi...

Geleneksel tatlıları modern yorumlarla denemek isteyenler için mükemmel bir seçenek: Limonlu revani. Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ve limonun taze aroması ile birleştiğinde bambaşka bir lezzet sunar. Bu tarifle, sofralarınıza ferahlatıcı ve lezzet dolu bir dokunuş katabilirsiniz. İşte limonlu revani tarifi...

Limonlu revani, hem geleneksel hem de modern lezzetleri bir araya getirerek tatlı sofralarınıza ferah bir dokunuş katıyor. Revani, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olmasının yanı sıra limon aromasıyla farklı bir boyut kazanıyor. Bu kolay ve lezzetli tarif ile misafirlerinizi büyüleyecek bir tatlı yapabilirsiniz. İşte limonlu revani tarifi...

Malzemeler

Revani İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya veya şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Yarım limonun suyu

Şerbet İçin:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

Revani Hazırlığı

Yumurta ve Şeker: Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca iyice çırpın.
Diğer Malzemeler: Karışıma 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı irmik ekleyerek çırpmaya devam edin. Malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.
Un ve Kabartma Tozu: 1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu eleyin. Eledikten sonra tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin ve tekrar çırpmaya devam edin.
Limon ve Vanilya: 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeleri ve 1 paket vanilyayı da kabın içine ekleyerek karıştırın.
Pişirme: Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin.

Şerbet Hazırlığı

Şerbet Malzemeleri: 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üzerine 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin.
Kaynatma: Malzemeleri iyice kaynatın ve şerbeti hazır hale getirin.

Tatlının Şerbetlenmesi

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Şerbeti Ekleme: Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktaları

Fırın Kapağını Açmayın: Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.
Şık Sunum: Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani, Türk mutfağından gelen geleneksel bir tatlıya modern ve ferahlatıcı bir dokunuş katıyor. Hem bayram sofralarınızda hem de sıcak yaz akşamlarında serinlemek için ideal bir seçim. Eğer bu tatlıyı daha önce denemediyseniz, şimdi tam zamanı. Afiyet olsun!