Kadayıfı seviyor ama şerbetli tatlılardan kaçınıyorsanız, kadayıflı muhallebi mükemmel bir seçenek olabilir. Bu tarif, nefis muhallebi ile çıtır kadayıfın mükemmel uyumunu sunar.

Kadayıflı muhallebi tarifi, süt tatlılarına yeni bir soluk getiriyor. Bu özel tarif, her tatlı severin denemesi gereken bir lezzet sunuyor.

Tatlı dünyasında yeni bir trend olan kadayıflı muhallebi, klasik tatları sevenler için yeni bir favori. Bu tarif, her yemeğin sonunda arzu edilen tatlıyı sağlayacak.

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

200 gr hazır kavrulmuş kadayıf
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2, 5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Kadayıflar için öncelikle uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
Üzerine hazır kavrulmuş kadayıfı, şekeri ve cevizi ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
Muhallebisi için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak güzelce karıştıralım.
Ardından ocağa alalım ve kıvam alıp koyulaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Üzeri göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
Borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir şekilde yayalım.
Üzerine muhallebiyi boşaltalım ve spatula yardımıyla düzgünce yayalım.
Kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine serpelim ve en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen kadayıflı muhallebimizin üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.