Elmalı tart, ev yapımı tatlıların içinde en sevilenlerden biridir. Her lokmasında meyve ve tarçının muhteşem uyumunu hissedeceğiniz bu tartı denemelisiniz.

Elmalı tart, özellikle sonbahar ve kış aylarında sevdiklerinizle birlikte yudumlayacağınız sıcak bir çayın yanında mükemmel bir seçenektir.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Klasik tatlı tarifleri arasında yer alan elmalı tart, tatlı krizleriniz için sağlıklı ve pratik bir çözüm sunar. İşte lezzetli elmalı tart yapmanın yolları.

MALZEMELER

Hamuru:

4 bardak un
8 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Püresi için:

5 elmanın rendesi
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı tarçın

TARİF

İçin hazırlamak için püre malzemelerini derin bir kapta karıştırın.
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Hamuru yarım saat dolapta bekletin.
Bekleyen hamurun yarısından daha küçük bir kısmı kenara ayırın.
Kalan hamuru bir büyük biri küçük 2 parçaya ayırın.
Büyük olan parçayı merdane ile açın.
Turta kalıbına açtığınız hamuru yerleştirin.
Elmalı harcı sürün.
Diğer hamuru da açarak ince şeritler hâlinde kesin.
Kalıptaki harcın üzerine yerleştirin.
Sıcak fırında 180 derecede yarım saat pişirin.

Bu elmalı tart tarifi ile evde kolayca lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Pratik malzemelerle ve basit adımlarla hazırlanan bu tart, her yaş grubundan insanın beğenisini kazanacak. Elmaların doğal tatlılığı ve tarçının hoş aromasıyla kahvaltılarınız, çay saatleriniz veya özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Şimdiden afiyet olsun!