Adını İspanya'nın ünlü şehrinden alan Malaga pastası, nefis kreması ve bol çikolatalı sosuyla tatlı severlerin favorisi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, siz de lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. İşte, malaga pasta tarifi ve malzemeleri.

Çikolata ve muzun mükemmel uyumunu sunan Malaga pastası, evde kolayca yapabileceğiniz bir tatlı. Lezzetli ve pratik bu tarifi deneyerek, sofralarınıza tat katabilirsiniz. İşte, malaga pasta tarifi.

MALAGA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Keki için:

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

60 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)
113 gram tereyağı
100 gram toz şeker
2 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1 paket vanilin
30 gram un
1çimdik tuz
1 çay bardağı pirinç fındık(arzuya göre)

Pastacı kreması için:

500 mililitre süt
5 adet yumurta sarısı
75 gram toz şeker
50 gram buğday nişastası
25 gram tereyağ
1 paket vanilin
50 gram beyaz çikolata (arzuya göre)
6 adet muz(pastacı kremasının üzerine koymak için)

Çikolata sosu için:

250 gram bitter kuvertür çikolata(benmari usulü eritilmiş)
250 gram sütlü kuvertür çikolata(benmari usulü eritilmiş)
1 su bardağı pirinç fındık

Süslemek için:

2 su bardağı pirinç fındık
200 gram beyaz kuvertür çikolata(benmari usulü eritilmiş)

MALAGA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kekin Tarifi:

Tercihen düz dikdörtgen veya kare kalıbınızı yağlayın ve kenarlarına da gelecek şekilde pişirme kağıdını serin.
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karıştırın. Eridikten sonra ocaktan alın.
Eriyen çikolata ve tereyağını ılıması için 5 dakika bekletin.
Şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Ardından yumurtaları birer birer ekleyerek sürekli karıştırın.
Vanilin, un ve tuzu da ekledikten sonra spatula yardımıyla karışımı alt üst ederek karıştırın.
Arzuya göre ekleyebileceğiniz pirinç fındıkları da ilave edip karıştırdıktan sonra karışımı kalıba dökün ve spatula ile üzerini düzleştirin.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 40 dakika pişirin.
Kekiniz soğuduktan sonra üzerine yarım muz sığacak büyüklükte dilimlere ayırın.

Pastacı kreması tarifi:

Süt ve şekerin yarısını bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekerin diğer yarısını karıştırın. Nişastayı da ilave edip pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Temperleme yöntemi ile ılık süt karışımından bir kepçe yumurta sarılarının olduğu kaba ilave edip ısılarını eşitleyin.
Şimdi ısıları eşitlenen karışımları birleştirme zamanı. Yumurta sarısı karışımını süt karışımına sürekli karıştırarak ilave edin.
Koyulaşınca ocaktan alın. Vanilin ve arzuya göre beyaz çikolatayı ilave edip eriyene kadar tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Dilimlenmiş keklerinizin üzerine bir sıkma torbası yardımıyla pastacı kremasını sıkın ve üzerine yarım muzu yerleştirin.

Çikolata sosu için:

Bitter ve sütlü kuvertür çikolataları benmari usulü eritip ocaktan alın.
Pirinç fındığı eriyen çikolataların üzerine ilave edip karıştırın.
Kek, pastacı kreması ve muz üçlüsünün üzerine fındıklı çikolata sosunu dökün ve fazla çikolataların üzerinden akması için 5 dakika bekletin.

Süslemek için:

Bir kaba 2 su bardağı pirinç fındığı koyun. Çikolata sosu ile kaplanmış Malaga tatlısının kenarlarını pirinç fındık ile kaplayın.
Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı kaşık veya spatula yardımıyla dağınık çizgiler olacak şekilde tatlının üzerinde gezdirin.
Çikolataların donması için servis etmeden önce 45 dakika buzdolabında bekletin.