Tatlı krizlerine hızlı ve pratik bir çözüm mü arıyorsunuz? Yalancı profiterol tarifi tam size göre! Kedi dili bisküvi, krem şanti ve çikolata sosuyla hazırlanan bu tatlı, lezzetiyle herkesi büyüleyecek. İşte detaylar...

Tatlı severler için mükemmel bir tarif: Yalancı profiterol! Kolay yapımı ve lezzetiyle öne çıkan bu tarif, özellikle misafirlerinizi şaşırtmak için ideal. Hemen deneyin ve bu eşsiz tatlının keyfini çıkarın. İşte tarifi...

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Yalancı profiterol tarifi ile evde pastane lezzetinde bir tatlı hazırlamak artık çok kolay. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım yapılışı...

YALANCI PROFİTEROL TARİFİ

Malzemeler

2 paket etimek
1 bardak süt
3/4 bardak krema
1 çay kaşığı vanilya özü
3 yumurta sarısı
75 gram pudra şekeri
50 gram elenmiş un

Çikolatalı sos için

113 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
65 ml krema
2 yemek kaşığı şeker

YALANCI PROFİTEROL YAPILIŞI

Etimeklerin hazırlanması: Etimekleri bir borcama koyun ve iri parçalar haline getirin.

Muhallebinin hazırlanması: Süt, krema ve vanilya özünü orta ateşte ısıtın, kaynatmayın.

Ayrı bir kapta, şeker ve yumurtaları birlikte çırpın, sonra unu ekleyin.

Orta ateşte, yavaş yavaş yumurta ve şeker karışımını süt ve krema karışımına ilave edin.

Karışım koyulaşana kadar çırpmaya devam edin ve hafif ılıkndıktan sonra parladığınız etimeklerin üzerine dökün.

Çikolatalı sos için: Düşük ateşte çikolata ve tereyağını eritin. Krema ve şekeri ilave edin sos kalın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine gezdirin.

Buzdolabında en az 4 saat bekletin zamanınız yoksa 1 saat dinlendirin.

Bu kolay ve lezzetli yalancı profiterol tarifi ile misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtın. Pratik yapımı sayesinde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!