Bu etimek tatlısı tarifi, ani misafirler için mükemmel bir çözüm sunar. Hızlı ve lezzetli bu tatlı, sofralarınıza şıklık katacak.

Etimek tatlısı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hafif ve lezzetli bu tatlı tarifi, herkesin beğenisini toplayacak.

Etimek tatlısı, şerbetli tatlıları sevenler için mükemmel bir alternatiftir. Bu kolay tarif ile evde kısa sürede harika tatlılar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
Ardından şekeri ilave edin.
Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Etimek tatlısı tarifimizi denediğinizde, bu hafif ve lezzetli tatlıyı herkes çok beğenecek. Kolay hazırlanışı ile pratik bir seçenek sunan bu tatlı, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda idealdir. Şimdiden afiyet olsun!