Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan yalancı tavuk göğsü, kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle öne çıkıyor. Bu pratik tarif ile mutfağınızda harikalar yaratabilir, tatlı keyfini zirveye taşıyabilirsiniz. Haydi, mutfağa!

Yalancı tavuk göğsü, un ve sütle hazırlanan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kolayca yapabilir, üzerini tarçın ve fındık ile süsleyerek görsel bir şölen yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu tatlıyı mutlaka deneyin!

Ev yapımı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan yalancı tavuk göğsü, pratik tarifi ve muhteşem lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu tarifle, tatlı krizlerinize anında çözüm bulabilir, misafirlerinizi de etkileyebilirsiniz. İşte yalancı tavuk göğsü yapımının incelikleri!

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

200 ml bardak ölçüsüyle,

1 su bardağı un
1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı süt
125 gram tereyağı
1 paket şekerli vanilin

Üzeri için: 

Toz tarçın 
File badem/dövülmüş Antep fıstığı/toz fındık vs.

Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı: 

Unu bir kabın içine eleyin ve ihtiyaç duyarsanız bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. 
Derin bir tencereyi ocağa alarak altını orta ateşte açın. 
Tereyağını tencereye alın ve eritin. 
Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırarak kavurmaya başlayın. Bu esnada ocağı kısık ateşe alın. 
Unun rengi hafifçe döndüğünde ve kokusu çıktığında, sütü azar azar ilave etmeye başlayın. Bu esnada karıştırmayı hiç bırakmayın. Çünkü topaklanma riskini tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. 
Sütü tamamen ekleyip homojen bir kıvam elde ettiğinizde, vakit kaybetmeden toz şekeri de tencereye ilave edin. 
Tüm malzemeleri kaynayıp koyulaşana, yani bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 
Karışım göz göz kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve tencereyi tezgaha alın. 
İçerisine şekerli vanilini de ilave edin ve bir tur daha karıştırın. 
Mikserinizi alarak karışımı yüksek devirde yaklaşık 8-9 dakika boyunca çırpın. 
Bir borcamın tüm iç yüzeyini suyla ıslatın ve üzerine muhallebiyi dökün. 
Muhallebiyi, diğer ismiyle yalancı tavuk göğsünü oda sıcaklığına gelene kadar mutfak tezgahında, ardından da 4-5 saat boyunca buzdolabında bekletin. 
Yalancı tavuk göğsü soğuduğunda eşit dilimlere bölebilir ve bir spatula yardımıyla kaptan çıkararak servis edebilirsiniz. Üzerini servis öncesinde dilediğiniz gibi süslemeyi unutmayın.

Yalancı tavuk göğsü, hafif ve yumuşacık dokusuyla tatlı severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz harika bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyip kendinizi de şımartmak için bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!