Evde az malzeme ile yapabileceğiniz kolay bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Fincan tatlısı, tam da bu ihtiyacınıza cevap verecek! Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu lezzetli tatlı, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte detaylı tarif ve yapım aşamaları.

Tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm sunan fincan tatlısı, mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Süt, un ve şekerin mükemmel uyumuyla oluşan bu tatlı, herkesin favorisi olacak. İşte fincan tatlısı tarifi ve püf noktaları.

Tatlı sevenler için harika bir tarifle karşınızdayız: Fincan tatlısı! Az malzeme ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem lezzetli hem de hafif. Fincan tatlısı tarifi ve yapım aşamaları için yazımızı okuyabilirsiniz.

FİNCAN TATLISI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için:

Hindistan cevizi tozu
Çikolata

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

Fincan tatlısı için; Önce süt, un ve şekeri karıştırıp bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve margarini ekleyip iyice çırparak karıştırın. Kahve fincanlarının içi ıslatılarak doldurulur. Bardaklar ıslak değilse kalıp şeklinde çıkartamazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekleyecektir. Şekeri fincandan çıkardığınızda, ters çevirin ve fincan sallanacak ve kenarlarından hava girmesine sağlayarak çıkarın. düşen fincan tatlısını hindistan cevizine batırılır ve istenildiği gibi süslenir.

FİNCAN TATLISI PÜF NOKTALARI

Kullanılan kapları pudingi dökmeden önce mutlaka nemlendirmelisiniz. Aksi takdirde şekerler kalıp şeklinde bardaktan çıkmaz. Aynı zamanda kullandığınız fincanların geniş ağızlı olmasına dikkat etmelisiniz. Dar bardaklardan tatlınızı çıkarmak zor olacak.
Tatlınıza limon kabuğu rendesi rendeleyebilirsiniz.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Fincan tatlısı tarifi, az malzeme ile pratik ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Adım adım yapım aşamalarını ve püf noktalarını takip ederek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı ile sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz. Deneyeceğiniz bu tarifle, fincan tatlısının keyfini doyasıya çıkaracaksınız. Afiyet olsun!