Eski kent merkezi olarak bilinen Sulu Sokak, ticaretin kalbi olduğu dönemlerden bugüne eşsiz bir mirası bünyesinde barındırıyor. Ortaçağ'da deve kervanlarının yoğun olarak kullanıldığı bir ticaret yolu olan sokak, bu tarihi yapısını, deve figürleri ile simgeleştiriyor.

Geçmiş dönemlerden bugüne kalan ve restorasyonu tamamlanan birçok tarihi yapının bulunduğu Sulu Sokak, bir açık hava müzesini andırıyor. Arasta, Deveciler Hanı ve Çukur Medresesi gibi önemli yapılarla bezenmiş sokakta, Roma, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait birçok tarihi eser bulunuyor.

Tokat'ın tarihi dokusunu yansıtan ve birçok farklı medeniyetten kalma eserlere ev sahipliği yapan Sulu Sokak, ortasından akan suyuyla da benzersiz bir görünüme sahip. Sokak, adını bu tarihi çeşmeden alıyor ve suyun huzurlu akışı, ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor.

Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi?

Tarihi Tokat Evleri'nin yanı sıra, 500 yıllık tarihi havuzuyla da dikkat çeken Sulu Sokak, tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye'nin bu eşsiz tarihi mekanı, yüzlerce yıllık geçmişiyle ve korunmuş tarihi dokusuyla, Sulu Sokak'ın zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetmeye ne dersiniz?