Bitlis'in yeni Valisi Ahmet Karakaya kimdir? Bitlis'in yeni Valisi Ahmet Karakaya kimdir?

Ay Tutulması Türkiye’den Görülecek mi?

18 Eylül 2024 Çarşamba günü yaşanacak olan bu Ay tutulması, Türkiye’den kısmen izlenebilecek. Tutulma, 05:14’te başlayacak ve 06:16’da sona erecek. Kuzey Yarımküre'deki birçok insan, eğer hava koşulları elverişliyse bu nadir doğa olayını gözlemleyebilecek.

Ay Tutulması Türkiye’den Görülecek mi?

Bu parçalı Ay tutulması, Türkiye’den sabaha karşı kısmen izlenebilecek. Özellikle açık gökyüzü olan bölgelerde tutulma net bir şekilde görülebilecek. Ay, tutulma sırasında normalden %14 daha büyük görünecek ve bu olay, tutulmanın etkisini daha da artıracak.

Ay Tutulması Hangi Bölgelerden Görülecek?

18 Eylül 2024’te gerçekleşecek olan bu parçalı Ay tutulması, dünya genelinde birçok yerden gözlemlenebilecek. Tutulma şu bölgelerde görülebilecek:

Amerika
Antarktika
Afrika
Avrupa
Batı Asya
Güneybatı Rusya
Bu geniş coğrafyada yer alan ülkeler, sabaha karşı bu doğa olayını izleyebilecekler.

Hasat Dolunayı ve Ay Tutulması

Bu Ay tutulması, Hasat Dolunayı olarak bilinen gök olayına denk geliyor. Hasat Dolunayı, sonbahar ekinoksuna en yakın dolunaydır ve bu tutulma da bu dönemde gerçekleştiği için bu adla anılmaktadır. Tutulma sırasında Ay, normalden daha büyük ve parlak görünecektir.

18 Eylül 2024 sabahı gerçekleşecek olan parçalı Ay tutulması, Türkiye’de sabahın erken saatlerinde kısmen izlenebilecek. Açık hava koşulları olan bölgelerde bu nadir doğa olayını kaçırmamak için sabah saatlerinde gökyüzüne bakabilirsiniz. Ay, %14 daha büyük ve parlak olarak görünecek, bu da tutulmayı daha etkileyici hale getirecek.