Herkesin sevgilisi börek, bu kez soslu ve pratik bir tarifle karşınızda! Kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu börek, tüm ailenin beğenisini kazanacak.

Pratik soslu börek, kahvaltılarda ve çay saatlerinde sizi ve sevdiklerinizi memnun edecek bir tarif. İşte adım adım soslu börek yapımı!

Börek, Türk sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu lezzetli ve kolay soslu börek tarifi ile kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Pratik soslu börek tarifimizle, çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı daha da özel kılabilirsiniz. Bu tarif, az malzeme ile kolayca hazırlanabilir ve her yudumda lezzet şöleni sunar. Soslu böreğinizi kendi zevkinize göre çeşitlendirebilir, dilediğiniz iç malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli böreği deneyin; pişman olmayacaksınız!