Bayatlamayan poğaça tarifiyle, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar hazırlamaya ne dersiniz? Pratik ve kolay bu tarif, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek.

Mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İçi yumuşacık ve lezzetiyle büyüleyen, günlerce tazeliğini koruyan bayatlamayan poğaça tarifimizle tanışın.

Un, yoğurt ve mayanın muhteşem uyumuyla hazırlanan bu bayatlamayan poğaça tarifi, her ısırıkta ayrı bir zevk sunuyor. İşte adım adım bayatlamayan poğaça yapımı...

Bayatlamayan poğaçalar için malzemeler:

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarifi:

İlk olarak, bir kabın içine ılık suyu dökün. İçerisine maya ve şekeri ekleyin ve karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 5-6 dakika bekletin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Mayalanan karışıma sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Bu süre hamurun hacminin artmasını sağlayacaktır.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Püf Noktası

Poğaçanızın bayatlamaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamurun mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçaları oda sıcaklığında hazırlayın.
Süt ve su gibi malzemeleri ılık kullanın, buzdolabından hemen çıkarıp kullanmayın.
Pişirme süresini deneyimlerinize göre ayarlayın, poğaçaların fazla kurumaması için aşırı pişirmekten kaçının.

Bayatlamayan poğaça tarifimizle, çay saatlerinizi lezzetle buluşturun. Bu tarif sayesinde, uzun süre tazeliğini koruyan, yumuşacık ve lezzet dolu poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun iyi mayalanması ve pişirme süresinin doğru ayarlanması gibi püf noktaları takip ederek, mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz. Bu pratik tarif ile mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizle bu enfes lezzeti paylaşın. Afiyet olsun!