Hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? İşte size tam ölçülü ve 10 dakikada hazırlanabilen kısır tarifi! Bu tarif sayesinde, hem zaman kazanacak hem de enfes bir lezzet sunabileceksiniz. Detaylar burada!

Kolay ve pratik bir kısır tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tam ölçülü kısır tarifi, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. İşte adım adım yapımı.

Kısır, her zaman sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur. Ancak bu sefer, 10 dakikada hazırlanan tam ölçülü bir tarif ile karşınızdayız. Hem hızlı hem de lezzetli bu kısır tarifi, herkesin favorisi olacak!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi

TARİF

Geniş kapaklı bir kaba aldığımız ince bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde bulgurun suyu emmesini ve şişmesini bekliyoruz.
Ara sıra bulgurun durumunu kontrol etmekte fayda var.
Bu sırada taze soğanı, nane ve maydanozu doğrayınız.
Bulgurlar şiştikten sonra şöyle bir karıştırarak kısırın tane tane olmasını sağlayabiliriz.
Daha sonra ise sırasıyla domates salçası (biber salçası) ve zeytinyağı eklenir.
Malzemeler, bulgurun her yanına dağılacak şekilde karıştırılır.
Bulgur iyice renk alana kadar devam edilir.
Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
En son olarak doğradığınız marul, maydanoz, taze soğanı da ekleyerek iyice karıştırınız.

Bu tarif sayesinde, 10 dakikada hazırlayabileceğiniz tam ölçülü ve lezzetli bir kısır yapabilirsiniz. Ani misafirleriniz geldiğinde ya da canınız kısır çektiğinde, pratikliği ile kurtarıcınız olacak. Afiyet olsun!