Hanımağa Çorbası, hem besleyici hem de lezzetli! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, ailenize sıcak bir sürpriz yapın.

Geleneksel lezzetlerimizden Hanımağa Çorbası, sofralarınıza sıcak bir dokunuş katacak. İşte adım adım hazırlanışı!

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba arayışındaysanız, Hanımağa Çorbası tam size göre! Nohut ve mercimeğin mükemmel uyumuyla tanışın.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. 

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Hanımağa Çorbası tarifimizle soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir lezzet yarattınız. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu çorba, Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri. Tarifi denediyseniz, deneyimlerinizi ve fotoğraflarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!