Eski adıyla şileki, bugünün Şıllık Tatlısı, şerbetli ve cevizli yapısıyla damak çatlatan bir lezzet. Bu tatlı, her yudumda Anadolu'nun derin tarihini ve kültürünü sofranıza taşıyacak.

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden Şıllık Tatlısı, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizin bir tabak daha isteyeceği enfes bir tatlı. Bu lezzetli tarif, sofralarınızı zenginleştirecek.

Şıllık Tatlısı, Türk mutfağının zamana meydan okuyan tatlılarından biri. Bol cevizli ve şerbetlenmiş krepleriyle bilinen bu tatlı, tatlı severler için vazgeçilmez bir seçenek sunuyor.

KOLAY ŞILLIK TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.

İşte karşınızda efsanevi Şıllık Tatlısı! Bu tatlı, şerbet ve cevizin mükemmel uyumu ile her lokmada sizi Anadolu'nun geleneksel tatlarıyla buluşturacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tatlıyı denemekten çekinmeyin. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak ve kesinlikle bir tabak daha isteyecekler. Deneyin, lezzetin bu eşsiz harmonisini sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!