Ev yapımı Nuraniye mezesi, dışarıda aradığınız lezzeti ayağınıza getiriyor. İşte, adım adım bu enfes meze tarifinin tüm detayları...

Kısa sürede ve kolayca hazırlayabileceğiniz Nuraniye mezesi, özel günlerinizde ve dost sohbetlerinizde beğeni toplayacak. Bu pratik tarifi deneyin ve farkı görün!

Lezzetli ve sağlıklı bir meze arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Nuraniye mezesi, sofralarınıza hem renk hem de muhteşem bir tat katacak.

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Artık evde Nuraniye mezesi yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde! Bu basit ve lezzetli tarifle, ev yapımı mezelerinizi bir sonraki seviyeye taşıyın. Misafirlerinize sunacağınız bu eşsiz lezzet, sofralarınıza taze bir dokunuş katacak. Deneyin, tadını çıkarın ve bu benzersiz lezzet deneyiminin keyfini çıkarın. Sağlıklı ve lezzetli bir meze olan Nuraniye, her yemek davetinin parlayan yıldızı olacak. Afiyet olsun!