Mis gibi portakal kokusuyla mutfaklarınıza bahar havası getirecek bu kurabiye tarifi, hem kolay hem de dayanılmaz lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.

Sıvıyağın hafifliği ve portakalın canlılığı bir araya geldiğinde ortaya çıkan bu eşsiz kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Sadece birkaç basit adımla, bu yumuşacık ve portakal kokulu çatlak kurabiyeleri hazırlayın ve ailenizle birlikte bu lezzetli anın keyfini çıkarın.

Sıvıyağlı Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal (Renk versin diye kullandım yoksa kullanmak zorunda değilsiniz)
Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Bulamak için

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Sıvıyağlı Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

Yumurta ve şekeri karıştırın. İçerisine sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi (ince tarafıyla rendeledim), zerdeçalı da ekleyip karıştırın.
3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kıvamına göre un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Ele yapışan çok yumuşak bir hamur olacak videodan kıvamını görebilirsiniz.
Kaşıkla hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın ( yapışırsa elinizi hafif yağlayıp şekil verin) pudra şekerine bulayıp tepsiye dizin.
En son tüm kurabiyeleri ikinci kez pudra şekerine bulayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kontrollü pişirin kızarmasınlar. Çok pişerse sertleşirler.

Bu lezzetli ve kolay portakallı çatlak kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve ferahlatıcı portakal aroması ile bu kurabiyeler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Çay saatlerinizde, özel günlerinizde ya da sadece bir tatlı kaçamağı yapmak istediğinizde, bu tarif size ve sevdiklerinize eşsiz anlar yaşatacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika tarifi deneyin!