Bayatlamayan poğaça, hem kahvaltı sofralarınızın hem de çocuklarınızın beslenme çantasının yıldızı olacak. Pastane lezzetinde poğaçalar yapmanın ipuçlarını keşfedin.

Pastanelerin sırrını çözdük ve bayatlamayan poğaça yapmanın tüm püf noktalarını bu tarifte topladık. Mis gibi poğaçalarınızla kahvaltıların ve çay saatlerinin tadını çıkarın.

Bu bayatlamayan poğaça tarifi ile komşularınızı ve misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de uzun süre taze kalan poğaçaların sırrını paylaşıyoruz.

Komşuya kapı zili çaldırtan poğaça tarifi için malzemeler

1kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Komşuya kapı zili çaldırtan poğaça tarifi

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Bu lezzetli ve pratik bayatlamayan poğaça tarifi ile evde pastane tadında poğaçalar yapabileceksiniz. Malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun iyi mayalanması gibi püf noktaları takip ederek, her zaman taze ve lezzetli poğaçalara sahip olabilirsiniz. Çocuklarınızın beslenme çantaları için ideal olan bu poğaçalar, aynı zamanda misafirleriniz için de harika bir ikram seçeneği olacaktır. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!