Ev yapımı puf poğaça ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Bu kolay ve kabarık tarif, tüm ailenizin favorisi olacak. İşte yapılışı.

Puf poğaçalar, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle herkesi etkileyecek. Bu eşsiz ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yoğurtlu hamurun sihriyle hazırlanan bu kabarık puf poğaça tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak. İşte kolay ve lezzetli puf poğaça tarifi.

Puf puf poğaça tarifi

malzemeler

1 su bardağı ılık su (200ml)
1 su bardağı yoğurt (200ml, oda sıcaklığında) Buzdolabından çıkarıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
1 su bardağı sıvı yağ (150ml'den 200ml'ye kadar kullanılabilir)
2 yumurta akı (sarısının üstüne)
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı toz şeker
6-7 su bardağı un (hamurun sertliğine göre un miktarını ayarlayın)

Üst için

2 yumurta sarısı
çörek otu, susam veya haşhaş tohumu (isteğe bağlı)

Dolgu için

Baharatlı haşlanmış patates, maydanozlu lor, kaşar peyniri, kıyma vb. kullanarak en sevdiğiniz iç harcı hazırlayabilir veya iç harcı boşaltıp sade bir börek hazırlayabilirsiniz.

Tarifi

Komşularınız imrenecek! Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz en kolay Poğaça tarifi Komşularınız imrenecek! Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz en kolay Poğaça tarifi

Şeker, maya ve ılık suyu karıştırın. Karışımın üzerini streçle kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Maya köpürmeye başlayınca un dışındaki tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Son miktarda unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğunlaşan hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Bu size ideal seviyeye gelmiş yumuşak bir hamur işi verecektir. Fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra hamuru küçük porsiyonlara bölün.
Hamuru avucunuzda yuvarlayıp dilediğiniz şekli verin ve tepsiye dizin. Hamurun daha fazla mayalanması ve yumuşaması için hamuru 40-45 dakika daha tepside bırakın.
Hamuru önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Fırına koymadan önce hamur topunun üstünü yumurta sarısı ile yağlayın ve çörek otu veya susamla süsleyin.
Fırından çıktıktan sonra üzerini örtmek yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.

İşte karşınızda, hem görsel hem de lezzet açısından etkileyici puf poğaça tarifi. Bu basit ve lezzetli tarifi uygulayarak, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi tatlandıracak muhteşem poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!