Çocukluk anılarınızı yeniden yaşatacak nefis bir lezzet: Anne kurabiyesi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu kurabiye, dışı kıyır içi yumuşacık yapısıyla herkesin favorisi olacak. İşte tarifimiz.

Tatlı saatlerinizin vazgeçilmezi olacak anne kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Kolay yapımı ve nefis tadı ile bu kurabiye, çocukluk anılarınızı canlandıracak. Şimdi tarifin püf noktalarını öğrenin.

Çocukluk anılarınıza yolculuk yapmaya hazır mısınız? Anne kurabiyesi tarifi ile bu mümkün. Dışı kıyır, içi yumuşacık bu kurabiyeyi yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı sizler için hazırladık.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi, çocukluk anılarınızı canlandıracak lezzeti ve kolay yapımı ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dışı kıyır içi yumuşacık bu nefis kurabiyeyi deneyin ve tatlı saatlerinize lezzet katın. Afiyet olsun!