Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan Nuraniye mezesi, sofralarınıza lezzet katıyor. Zeytinyağında kavrulmuş taze soğan ve kabak, yoğurtla birleşerek ortaya muhteşem bir tat çıkarıyor. Siz de bu kolay tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Nuraniye mezesi, özellikle yaz aylarında serinletici ve lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alıyor. Taze soğan, kabak, pirinç ve yoğurtla hazırlanan bu enfes meze, kolay tarifi ile herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım Nuraniye tarifi.

Ferahlatıcı ve besleyici Nuraniye mezesi, yaz sofralarınıza renk katacak. Taze soğan, kabak ve yoğurtla hazırlanan bu lezzetli meze, hem pratik hem de çok lezzetli. Adım adım tarifi ile kolayca hazırlayabileceğiniz Nuraniye, misafirlerinizin favorisi olacak.

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Lezzeti ve ferahlatıcı etkisiyle yaz sofralarının favorisi olacak Nuraniye mezesi tarifimiz ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Taze soğan, kabak ve yoğurtun muhteşem uyumunu sunan bu kolay tarif, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Afiyet olsun!