Evinizde mis gibi gözleme kokuları yükselsin! Bu tarifle, en lezzetli kıymalı ve patatesli gözlemeleri hazırlayabilir, sevdiklerinize nefis bir ziyafet sunabilirsiniz. Geleneksel tarifimizle gözleme yapmanın keyfini çıkarın.

Gözleme yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bu tarifle, kıymalı ve patatesli gözleme yapmanın püf noktalarını keşfedin. İşte lezzetli ve pratik gözleme tarifimiz.

Misafirlerinize özel bir ikram sunmak istiyorsanız, bu gözleme tarifi tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı ve patatesli gözlemelerle, sofralarınıza geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetini taşıyın.

MALZEMELER

1 kg un
1 paket yaş maya ya da kuru maya
Tuz
Ilık su

Kıymalı iç harcı için:

250 gram kıyma
1 kuru soğan rendesi
2 domates rendesi
Tuz, karabiber
Maydanoz

Patatesli iç için:

2 adet haşlanmış patates
Beyaz peynir
Tuz, karabiber
Maydanoz

TARİF

Gözleme hamurunu, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bez örtün ve fırına alın.
Fırında en az yarım saat dinlendirin, mayalanmaya bırakın.
O arada iç harçları hazırlayın. Kıymalı iç çiğden yoğurulur.
Patatesli çatalla ezerek hazırlayın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanan tezgahta açın.
İç harcı koyup kenarları parmakla bastırılarak kapatın.
Yağsız teflon tavada (varsa sacda) kızartın.
Tavadan aldığınızda iki tarafı da tereyağı ya da margarinle yağlayın.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu gözleme tarifi ile, hem kendinize hem de sevdiklerinize nefis bir lezzet sunabilirsiniz. Adım adım anlatımımızı takip ederek, geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarın. Afiyet olsun!