Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Evde limonlu cheesecake yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak ve misafirlerinizi etkileyecek. İşte limonun ekşi ve ferah tadını cheesecake ile birleştiren tarif!

Limonlu cheesecake, tatlı ve ekşi lezzetlerin mükemmel uyumuyla dikkat çeker. Bu rehber, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane kalitesinde bir cheesecake yapmanız için gereken her şeyi sunuyor.

Misafirleriniz bu limonlu cheesecake tarifiyle pastaneden aldığınızı düşünecek. Hem görünümü hem de lezzetiyle eşsiz bu cheesecake, tatlı severlerin favorisi olacak. Şimdi bu harika tarifi keşfedin ve tatlı anlarınıza eşlik etsin.

LİMONLU CHEEESECAKE TARİFİ

Tabanı için malzemeler

300 gram yulaflı bisküvi
110 gram tereyağı(eritilmiş)
40 gram toz şeker

İç harcı için malzemeler

700 gr.labne peyniri
200 gram toz şeker
200 gram süt kreması
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
25 gram un
3,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı limon rendesi

Limon sosu için malzemeler

1 su bardağı limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme)nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Rondoda bisküvileri toz haline gelene dek çekin. Toz şekeri ve eritilmiş tereyağıyla karıştırarak bir araya gelmesini sağlayın.
Yağlı kağıttan kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak büyüklükte bir parça kesin. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirerek, kalıbın etrafını kalemle çizerek sonrasında makasla kesebilirsiniz.
Kağıdı kalıbın tabanına yerleştirin ve bisküvi karışımını kalıba aktarın.
Bisküviyi kalıba eşit şekilde yayın ve bir bardakla üzerine bastırarak düzleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip dışarı alın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün
Karıştırma kabında labne, un ve toz şekeri düşük devirde çırpın. Fazla hava almamasına özen gösterin.
Ayrı bir kasede limon suyu, krema ve limon kabuğunu karıştırın ve labneli karışımın içerisine ilave edin ve spatula ile karışıma yedirin.
Yumurtaları teker teker ilave edin. Bir yumurta ekleyip iyice karıştırdıktan sonra bir sonrakini ilave edin.
Yumurtalar karışıma iyice karıştıktan sonra, kelepçeli kalıba bu harcı dökün.
Kelepçeli kalıbın her yanını sıkıca alüminyum folyo ile kaplayın.
Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kalıp ayarlayın ve içerisine 3 parmak olacak şekilde su koyun ve bu şekilde fırına verin.
70 dakika boyunca pişirin. 70 dakika sonunda fırının kapağını açmadan 15 dakika boyunca bu şekilde bekletin. 15 dakika sonunda, fırının kapağını açın ve cheesecake'i içinde 20 dakika daha bekletin.
Limonlu sos için gerekli tüm malzemeleri ufak bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Soğuyan sosu dinlenen kekin üzerine dökerek servis edin.