Evde hazırlayabileceğiniz sütlü nuriye tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif, sanıldığından çok daha basit.

Baklava çeşitleri arasında öne çıkan sütlü nuriye, lezzetli ve hafif bir tatlı arayanlar için idealdir. Şerbetli tatlılardan hoşlanan herkesin seveceği bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Küçük büyük herkesin seveceği sütlü nuriye, kahvaltılarda veya özel günlerde sunabileceğiniz harika bir alternatiftir. Bu kolay tarifle, tatlı ihtiyacınızı hafif bir şekilde karşılayabilirsiniz.

MALZEMELER

44 adet baklavalık yufka
2 su bardağı iri çekilmiş fındık
Tereyağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Tencereye su ve şekeri alın ve beş dakika kaynatın. Ardından sütü ekleyin, karıştırın, ocaktan alın.
Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağı sürün. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek yaklaşık 22 adet yufkayı üst üste sıralayın.
Yufkaların üzerine fındıkların tamamını serpin ve kalan baklava yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayın.
Bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirin. Tatlının daha düzgün görünmesi için kenarlarından fazla gelen yufkaları kesin.
Tatlıyı kareler halinde dilimleyin. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğuyan şerbeti tatlının üzerine gezdirin. 

Sütlü nuriye tatlısı, hafifliği ve lezzeti ile her zaman tercih edebileceğiniz bir tatlıdır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile baklava keyfini yeni bir boyuta taşıyabilirsiniz. Sütlü şerbeti ve fındıklı iç harcı ile sütlü nuriye, özellikle hafif tatlıları tercih edenler için mükemmel bir seçenektir. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!