Evinizde hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıya ne dersiniz? Krem şantili kakaolu kek tarifi ile hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı yapabilirsiniz. Çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kek, sürpriz dolu içeriği ile herkesi şaşırtacak. İşte adım adım krem şantili kakaolu kek tarifi…

Kakaolu kek sevenler için harika bir önerimiz var: Krem şantili kakaolu kek. Bu tarifle, klasik keklerin dışına çıkarak bambaşka bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Krem şantinin verdiği yumuşaklık ve kakaonun yoğun aromasıyla bu kek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek. İşte detaylı tarifimiz…

Çay saatlerinde farklı ve özel bir lezzet arayanlar için mükemmel bir tarif: Krem şantili kakaolu kek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı yapabilirsiniz. Krem şantinin yumuşak dokusu ve kakaonun yoğun lezzeti ile bu kek, favori tariflerinizden biri olacak. İşte krem şantili kakaolu kek tarifi…

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı eritilmiş margarin (Sana Margarin)
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı

Krem Şantinin Hazırlanması:

Krem şanti paketindeki 2 poşet toz krem şantiyi cam bir kaseye boşaltın.
1 su bardağı soğuk sütle mikserin düşük ayarından başlayıp giderek artırarak 5-7 dakika kadar çırpın.
Krem şanti iyice koyulaşınca çırpmayı bırakıp kaseyi buzdolabına koyun.

Kekin Hazırlanması:

3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Yarım su bardağı eritilmiş margarin, 1 su bardağı süt, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve kek karışımını tepsiye dökün.
170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin, tepside soğumasını bekleyin.

Kekin Şekillendirilmesi:

Soğuyan kekten bir su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin ve başka bir tepsiye alın.
Yuvarlaklardan artan kek parçalarını elinizle ya da doğrayıcıyla ufalayın.

Krem Şanti ile Kaplama:

Buzdolabında beklemekte olan krem şantiden 1'er kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine, bombeli bir şekilde yerleştirin.
Her bir kek parçasını ufalanmış kek kırıntılarına bulayın.
Keklerin tamamı hazır olunca bir süre buzdolabında bekletin ve servis edin.

Püf Noktaları

Malzeme Sıcaklığı: Kek malzemelerinin tamamı oda sıcaklığında, krem şantiyi hazırlayacağınız süt ise mutlaka soğuk olmalı.
Krem Şanti İçin Ekstralar: Krem şanti buzdolabında bekledikten sonra içine küçük çikolata parçaları katabilirsiniz.
Alternatif Malzemeler: Krem şanti yerine puding de kullanabilirsiniz.
Kek Çıkartma: Keki kalıptan çıkarmak için, kalıpta ılınmasını bekleyin. Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılır. Tamamen soğumasını da beklemeyin, bu kez de kek kalıbında nemlenme olur ve kekiniz yine dağılır.
Çeşitli Boyutlar: Değişik boyutlarda bardaklarla çeşitli büyüklüklerde kekler hazırlayabilirsiniz. Ya da tek bir büyük yuvarlak kek tabanı üzerine tüm krem şantiyi koyup, üzerini kek kırıntılarıyla kapatabilirsiniz.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Krem şantili kakaolu kek tarifi ile evinizde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve farklı tatlı, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!