Evde su böreği yaparken aynı zamanda pratik olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre! Süt kullanmadan hazırlanan bu lezzetli börek tarifi ile su böreği yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Detaylar burada.

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifle süt kullanmadan, pratik ve lezzetli su böreği yapmanın püf noktalarını öğreneceksiniz. İşte tüm detaylarıyla su böreği tarifi...

Lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan su böreği, bu tarifle artık evde de çok kolay! Süt kullanmadan hazırlanan bu pratik su böreği tarifi, hem zaman kazandıracak hem de damaklarınızı şenlendirecek. İşte tarifi...

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi için

Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

YAPILIŞI

Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Su böreği tarifi ile evde kolayca lezzetli börekler yapabilirsiniz. Süt kullanmadan hazırlanan bu pratik tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de sofralarınıza lezzet katacak. Afiyet olsun!