Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif

Kahve saatlerinizi Starbucks lezzetiyle taçlandırmaya ne dersiniz? Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu Starbucks kurabiyesi tarifiyle, misafirlerinize ve sevdiklerinize enfes bir sürpriz yapabilirsiniz. Hemen mutfağa geçin ve bu lezzeti deneyin!

Evde Starbucks kalitesinde kurabiye yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif sayesinde, hem pratik hem de nefis bir kurabiye hazırlayabileceksiniz. Starbucks kurabiyesinin sırlarını keşfetmek için tarifimize göz atın!

Starbucks kurabiyesi, kahve tutkunlarının vazgeçilmezi. Artık bu lezzeti evde de yapabilirsiniz. Kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif, kahve keyfinizi ikiye katlayacak. İşte detaylar ve püf noktaları!

MALZEMELER

2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağ
100 gram pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
300 gram un
50 gram damla çikolata
100 gram ceviz içi (iri çekilmiş)

TARİF

Şeker ve yumurta sarıları bir kapta çırpılır. Oda sıcaklığındaki tereyağı, su ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve tarçın eklenerek hafifçe karıştırılır.
Elenmiş olan unu ekleyerek hamur yoğurulur.Hamurunuz ele yapışmayan ve şekli bozulmayacak kıvamda olmalıdır. Yoğurma işlemi tamamen bittiğinde damla çikolata ve ceviz eklenir. Malzemeler hamura iyice karıştırılır.
Çikolatalar eklendikten sonra fazla yoğrulursa çikolatalar erimeye başlayacak ve şekil vermek zorlaşacaktır.
Hamur ikiye bölünür. 5-6 cm çapında silindir hâline getirilir ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkan hamur 3 cm genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırının fanlı ayarında 12 dakika pişirilir. Kurabiye fırından çıktığında yumuşak olacak, soğuduktan sonra dışı çıtır içi yumuşak kalacaktır.

Starbucks kurabiyesi tarifiyle, evinizde kafe kalitesinde bir lezzet deneyimi yaşamanız mümkün. Adım adım tarifimizi uygulayarak, yumuşak ve lezzet dolu kurabiyeler hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Kahvenin yanında harika giden bu kurabiyelerle misafirlerinizi etkileyecek ve kendi mutfağınızda profesyonel tatlar yaratmanın keyfini çıkaracaksınız. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi