Soğan halkası, her yaş grubundan insanın sevdiği ve özellikle atıştırmalık olarak tercih edilen bir lezzet. Bu tarif ile evde basit malzemelerle profesyonel sonuçlar alabilir, misafirlerinize de gururla sunabilirsiniz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kızartmanın en lezzetli hallerinden biri olan soğan halkası, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle vazgeçilmez atıştırmalıklardan. Bu tarif, her adımında size rehberlik edecek ve mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak.

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için soğan halkası, ideal bir seçenek. Bu detaylı tarif ile soğan halkalarınızı daha önce hiç olmadığı kadar çıtır ve lezzetli yapabilir, kızartma tekniklerini öğrenebilirsiniz.

Soğan Halkası Tarifi

Malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan
100 g beyaz un
25 g nişasta
10 g kabartma tozu
1-2 tutam tuz
200-250 ml soğuk maden suyu
100 g panko veya galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuklarını soyun ve kalın halkalar halinde dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
Derin bir kapta un, nişasta, kabartma tozu, tuz ve maden suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle güzelce çırpın. Ardından bir süzgeçten geçirin.
Dilimlenmiş soğan halkalarını hazırladığınız harca batırın. Her tarafının iyice kaplandığından emin olun.
Dışını kaplamak için pankoyu bir kaba koyun. Harca batırdığınız soğan halkalarını tamamını pankoya bulayın. Panko, kızartmaların daha çıtır olmasını sağlar. Pankoya alternatif olarak galeta unu da kullanabilirsiniz.
Önceden kızdırılmış derin yağda altın rengi alana kadar kızartın.
Kızarmış soğan halkalarını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.