Geleneksel Hatay lezzetlerinden kısır, bu tarifle evde kolayca hazırlanıyor. Akdeniz mutfağının zenginliklerini sofranıza taşıyacak bu tarifle, lezzetli anlar sizi bekliyor.

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzeti kısır, ev yapımı bu tarifle mutfaklarınızı şenlendiriyor. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, tüm aile bireylerini mutlu edecek.

Hatay usulü kısır tarifi ile sofralarınıza farklı bir tat katacak, lezzetli ve sağlıklı bir yemek deneyimi yaşatacaksınız. İşte adım adım hazırlanışı...

Hatay Kısırı Tarifi

Malzemeler

Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif

2 su bardağı ince bulgur
1 adet domates
1 adet küçük soğan
1 bağ taze soğan
1 demet maydanoz
Biraz taze nane
3 yemek kaşığı biber salçası (Hatay Biberi)
2 yemek kaşığı domates salçası
Çay kaşığı ucuyla kimyon
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Marul (Servis için)

Hatay Kısırı Tarifi

Bulguru yarım su bardağı suyla ıslayalım.
Domatesi rendeleyip baharatları ekleyip karıştırın .
5 dakika sonra salçaları ekleyip yoğuralım.
Ara ara elimizi ıslatıpta yoğuralım .
Bulgur yumuşadıktan sonra limon, nar ekşisi, marul ,maydanoz, taze soğanı doğrayıp ekleyelim .
En son yağları da ekleyip karıştıralım.

Bu efsanevi Hatay kısırı tarifiyle, Akdeniz'in sıcak ve zengin mutfak kültürünü sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarif, günlük yemeklerinizin yanı sıra özel günler için de harika bir alternatif sunuyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi