Türk mutfağının köklü yemeklerinden biri olan keşkek, tüm zamanların en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu basit ve doyurucu tarif ile misafirlerinizden tam not alın.

Düğünler, bayramlar veya özel aile yemeklerinde sofranızın baş tacı olacak keşkek, lezzetiyle olduğu kadar besleyici özellikleriyle de dikkat çeker. İşte, dana eti ile hazırlanan keşkek tarifi...

Anadolu topraklarının geleneksel tatlarından keşkek, herkes tarafından sevilen ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Dana etinin lezzeti ve buğdayın doyuruculuğu ile harmanlanan bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek.

MALZEMELER

200 gr buğday
200 gr dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Göz kararı tuz
Göz kararı karabiber

TARİF

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

200 gr. buğdayı bir gece önceden ıslatarak, ertesi gün hazırlanmak üzere bırakın. Islatılan buğdayları, orta boy bir tencereye alıp, üzerine buğdayları kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Buğdaylar iyice açılıp yarılana kadar pişirin. Bu pişirme işlemi yaklaşık 4 saat kadar sürecek.
Buğdaylar yarılmaya başladığı sırada, 200 gr. olarak aldığınız dana etini, daha kolay pişmesi için küp küp doğrayın. Etleri doğradıktan sonra ayrı bir tencereye alınarak kaynatılmaya bırakın. Etler kaynarken çıkan köpüğü sık sık almanız gerekir. Köpüğü almak yemeğe acı tat vermemesi için önemli.
İki adet soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. Soğanların aşırı küçük ya da aşırı büyük olmamasına özen göstererek doğramanız gerekiyor.
Soğanları hazırladıktan sonra 3 yemek kaşığı olarak ayırdığınız tereyağını bir tava içerisinde eritmeye başlayın. Küp küp doğradığınız 2 adet soğanı tereyağı içerisinde ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan soğanları 4 saat boyunca pişirdiğiniz ve yarılmış olan buğdayların içerisine atarak karıştırmaya başlayın.
Etleriniz piştikten ve iyice yumuşadıktan sonra tencereden alın. Pişmiş ve iyice yumuşamış olan etleri soğanları da eklediğiniz yarma buğdayların içerisine ekleyin ve karıştırın. Etleri ve yarma buğdayları ezerek karıştırmaya dikkat etmelisiniz.
Bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırdıktan sonra son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiberi istediğiniz miktarda ekleyin. Keşkeğiniz artık servis edilmeye hazır.

Keşkek, Anadolu mutfağının geleneksel ve özel lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile dana eti ve buğdayın mükemmel uyumu, sofralarınıza eski dünya şıklığını getirecek. Hazırlaması pratik olan bu yemek, özel günlerde misafirlerinizle paylaşmak için idealdir. Geleneksel keşkek tarifimizi deneyerek, lezzetli ve doyurucu bir yemeğin keyfini çıkarın. Unutulmaz bir yemek deneyimi için malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika yemeği pişirmeye başlayın. Her lokmada Anadolu'nun ruhunu hissedeceksiniz. Afiyet olsun!