Evinizde hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mercimek köftesi tarifi ile sofralarınıza farklı bir tat katın. İşte, herkesin beğeneceği bu nefis tarifin detayları.

Mercimek köftesi, besleyici ve doyurucu özelliğiyle her mutfakta yer alması gereken bir lezzet. Bu tarifle, mercimek köftesini en lezzetli haliyle yapabilirsiniz. Gelin, malzemelerimize göz atalım.

Akşam yemekleriniz için hafif ve sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, mercimek köftesi tam size göre. Bu leziz ve pratik tarif ile mercimek köftesini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte tarifimiz.

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak ( tercihe bağlı )
1 küçük demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber

Mercimek Köftesi Tarifi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Mercimeği güzelce yıkayıp 4 su bardağı suda 30 dk kadar pişiriyoruz.
Mercimekler haşlanıp yumuşayınca ocağın altını kapatıp aynı tencereye üstüne ince bulgurumuzu ekleyip karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatalım bu şekilde biz soğanı kavurana kadar dinlensin.
Tavaya sıvı yağımızı alıp ince kıydığımız soğan ve sarımsakları kavuruyoruz.
Salçalarını da ekleyip biraz da birlikte kavuruyoruz ve tencerede ki mercimek bulgur karışımını geniş bir kaba aktarıyoruz üzerine kavurduğumuz soğanı döküp elimizle iyice yoğuruyoruz.
Yaklaşık 5-10 dk güzelce yoğurduktan sonra üzerine ince kıydığımız maydanozu 1 limon suyunu tuz ve baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Tuz ve limon oranı size kalmış tadına bakarak ayarını yapabilirsiniz.
Elimizle şekil verdikten sonra nefis mercimek köftemiz servise hazır.

Mercimek köftesi, sağlık ve lezzeti bir arada sunan mükemmel bir seçenektir. Bu tarif ile mercimek köftesini evde kolaylıkla hazırlayabilir, sevdiklerinize farklı ve doyurucu bir alternatif sunabilirsiniz. Hem pratik hem de besleyici olan bu köfte, öğünlerinizi renklendirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Herkes bu tarifi sevecek!