Kısır, hem pratik hem de doyurucu bir meze. Bulgur, taze yeşillikler ve aromatik baharatların birleşimiyle mükemmel bir tat ortaya çıkıyor. İşte kolay kısır tarifi!

Bulgur, taze otlar ve çeşitli baharatların eşsiz uyumuyla hazırlanan kısır, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu basit tarif ile kısır yapımını öğrenin.

Kısır, Türk sofralarının olmazsa olmazıdır. Bu tarif, kısırı hızlı ve kolay bir şekilde nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım gösteriyor.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi

TARİF

Geniş kapaklı bir kaba aldığımız ince bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde bulgurun suyu emmesini ve şişmesini bekliyoruz.
Ara sıra bulgurun durumunu kontrol etmekte fayda var.
Bu sırada taze soğanı, nane ve maydanozu doğrayınız.
Bulgurlar şiştikten sonra şöyle bir karıştırarak kısırın tane tane olmasını sağlayabiliriz.
Daha sonra ise sırasıyla domates salçası (biber salçası) ve zeytinyağı eklenir.
Malzemeler, bulgurun her yanına dağılacak şekilde karıştırılır.
Bulgur iyice renk alana kadar devam edilir.
Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
En son olarak doğradığınız marul, maydanoz, taze soğanı da ekleyerek iyice karıştırınız.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Kısır, lezzeti ve sağlıklı yapısıyla sofralarınıza renk katar. Türk mutfağının bu klasik lezzetini evde yapmak için siz de bu tarifi deneyebilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan kısır, özellikle yaz aylarında hafif ve besleyici bir alternatif olarak tercih edilebilir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!