Misafirlerinizi ağırlarken veya beş çayı sofralarınızı zenginleştirmek için en iyi seçim olan kısır, yapımı pratik olmasının yanı sıra lezzetiyle de herkesin beğenisini kazanıyor. En lezzetli kısır için ipuçlarımıza göz atın.

Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi

Lezzetli bir kısır yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Az malzemeyle nasıl mükemmel bir kısır hazırlayabileceğinizi adım adım anlatıyoruz. İşte pratik ve lezzetli kısır tarifimiz.

Kısır, her zaman sevilen ve tercih edilen bir lezzet. Bu rehberimizle, kısır yapmanın püf noktalarını keşfedecek ve misafirlerinize sunmak için mükemmel bir tarife sahip olacaksınız.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon suyu
1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 yaprak nane
5-6 dal dereotu
6-7 yaprak marul 

TARİF

Öncelikle 2 su bardağı ince kısırlık bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek üzerini streçle kapatın yoksa eğer
kapak yardımıyla kapatabilirsiniz. Kısa süre sonra bulgurlar suyunu çekerek yumuşayacaktır.
Bulgular şiştikten sonra kaşık yardımıyla karıştırıp tane tane olmasını sağlayın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
4 dal taze soğan, yarım demet maydanozu, 5-6 yaprak nane, 5-6 dal dereotu 6-7 yaprak orta boy marul ekleyip karıştırdıktan
sonra kısır servise hazır.
Son olarak Kısırın yanına domates ve salatalığı küçük küçük doğrayıp servis edebilirsiniz.

Kısır yapımı, doğru tarif ve ipuçlarıyla çok daha keyifli ve lezzetli hale geliyor. Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu eşsiz lezzeti deneyerek, sofralarınızı şenlendirin. Her yudumda, Türk mutfağının zenginliğini ve misafirperverliğini hissettirecek bir lezzet olan kısır, beş çaylarınızın ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi