Epstein adası olayı bugün her kesimden milyonlarca insan tarafından konuşuluyor. ABD'de pedofili gibi insanlık onuruna sığmayan birçok suç ile yargılanan ve hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein davasına dair iddialar yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada yer alan iddialara göre Epstein'in kurduğu suç ağında dünyaca ünlü pek çok isim de yer alıyordu. Peki, Epstein adası olayı nedir? Nasıl ortaya çıktı? Epstein adası nerede? Olaya karışan ünlüler kimler? İşte detaylar…

ABD'de hapiste ölü bulunan Jeffrey Epstein'in dosyasında yer alan bilgilerin medyaya sızdığı konuşulurken, iddialara göre bu bilgiler pek çok ünlü ismi de zor sokacak türden. Zira, pedofili ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmakla suçlanan Epstein'in dosyasında sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismin de yer aldığı belirtiliyor.

EPSTEİN ADASI OLAYI NEDİR? NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi?

ABD'li iş insanı Jeffrey Epstein, 2005 yılında en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılandı. 2008 yılında 13 ay hapis cezasına çarptırılan Epstein intihar ederek kendi hayatını sonlandırdı.

Ancak aradan geçen yılların ardından Epstein'in "fuhuş adasıyla" ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Epstein'in bağlantılı olduğu ve dünyaca ünlü isimlerin adının geçtiği dava dosyalarının en az 250 sayfalık 4'üncü bölümü yayınlandı.

Belgelerde Epstein'in mağdurlarından Sarah Ransome'a ait e-postalarındaki iddialar yer aldı. Ransome, söz konusu yazışmalarda Epstein'in elinde Bill Clinton, Prens Andrew ve İngiliz iş adamı Sir Richard Branson'a ait kasetlerin bulunduğunu ifade etti. Kasetleri gördüğünü öne süren Ransome, tarihi belirtilmeyen e-postada "Arkadaşım, Clinton, Prens Andrew ve Richard Branson ile cinsel ilişkiye girdiğinde, aslında her seferinde Jeffery tarafından görüntüleri kayda alınmıştı" dedi. Ransome, ayrı bir yazışmada ise eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Epstein'ın New York'taki evinde bir arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü.

Sarah Ransome'ın söz ettiği kasetlerle ilgili hiçbir kanıt ortaya çıkmazken, Ransome daha önce söz konusu iddiaları geri çekmek istediğini belirtmişti. Ransome, Ekim 2016'da New York Post'a gönderdiği bir e-postada ailesinin üzülmesinden endişe ettiğini belirterek, "Size söylediğim her şeyi geri çekmek ve bu işten uzaklaşmak istiyorum" ifadesini kullanmıştı.

EPSTEİN ADASI NEREDE?

Epstein Adası, ABD Virgin Adaları'nda bulunuyor. İki ayrı adadan oluşan bu adalar herkes tarafından Little Saint James ve Great Saint James olarak biliniyor. Little Saint James, 1998'den 2019'daki ölümüne kadar Amerikalı çocuklara yönelik cinsel suçlu Jeffrey Epstein'a aitti.Epstein'ın mülkiyeti sırasında adaya "Epstein Adası", "Sin Adası" ve "Pedofil Adası" gibi yerel takma adlar verildi.

Epstein adayı 1998'de 7,95 milyon dolara satın almıştı. Little Saint James'in yakınındaki Great Saint James ise onun iki katından daha büyük ve üzerine bir yapı inşa edilmedi.

Little Saint James, Epstein'in özel ikametgahıydı ve adada bir konak, havuz, tenis kortu ve helikopter pisti bulunuyordu. Epstein'in, adayı reşit olmayan kızları cinsel istismara maruz bıraktığı bir yer olarak kullandığı iddia ediliyor.

OLAYA KARIŞAN ÜNLÜLER KİMLER?

Dosyalar, Epstein'in fuhuş ağına, Ghislaine Maxwell, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'i savunması planlanan avukat Alan Dershowitz, modellik ajansı sahibi Jean Luc Brunel, Prens Andrew, bilim insanı Stephen Hawking ve birçok önemli şahsın dahil olduğunu ve Epstein'in cinsel istismar suçlarına ortak olduklarını gösteriyor.

Bununla birlikte dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimlerin Epstein adasını ziyaret ettiği bilgileri yer alıyor.