Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bazlama, bu tarifle balon gibi kabaracak. İrmik ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan bu balon bazlama, kahvaltılarınızı şölene çevirecek. Hazırsanız, adım adım balon bazlama tarifimize başlayalım.

Balon gibi kabaran ve her lokmada yumuşacık olan bir bazlama tarifiyle karşınızdayız. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sabah kahvaltılarınızın yeni favorisi olacak. Un ve irmiğin birleşimiyle oluşan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte balon bazlama tarifimiz!

Sabah kahvaltılarınızı şenlendirecek, kabarık ve yumuşacık balon bazlama tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Balon gibi kabaran bu bazlama, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 silme tatlı kaşığı tuz

Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri bir kaba alıp ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra su ile hamuru toparlayıp üzerini bir bezle kapatıp 1 saat mayalandırın.
10-11 tane beze elde edin ve açın.
Tavada bir süre pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

balon bazlama tarifi ile kahvaltılarınızı daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kolayca uygulanabilir adımları ve mükemmel kabarmasıyla bu tarif, mutfağınızın en sevilenlerinden biri olacak. Hamurunuzu doğru hazırlayarak her seferinde puf puf kabaran bazlamalar elde edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!