Kek yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Sade kek tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zamandan maksimum keyif alacaksınız.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Sade kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu basit, ama mükemmel tarif ile kek yapmanın tadını çıkarın.

Hem lezzetli hem de yapımı kolay bir sade kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif ile herkesi mutfak sanatınızla etkileyin.

Sade kek tarifi

Malzemeler:

3 adet büyük boy yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (tereyağı veya margarin de kullanabilirsiniz)
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya özütü veya vanilin
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayın ve hafifçe unlayın veya yağlı kağıt serin.
Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Vanilya özütünü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sıvı yağ ve sütü yumurta karışımına ekleyin. Karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar spatula veya düşük hızda çalışan mikser ile karıştırın.
Karışımı hazırladığınız tepsiye dökün ve düzgün bir şekilde yayın. Tepsiyi hafifçe sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
İsteğe bağlı olarak üzerine kakao serpebilir veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan sonra tepside soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis yapın.