Nişastalı un kurabiyesi, hem pratik hem de enfes bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile çay saatlerinizi zenginleştirin ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlayın. Adım adım anlatımıyla mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Nişastalı un kurabiyesi, kokusuyla bile insanı mutlu eden bir tarif. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday bu kurabiye ile komşularınızı da kapınıza getirebilirsiniz.

Bir ölçüsüyle onlarca kurabiye yapabileceğiniz bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir lezzet maratonuna dönüştürecek. Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiyeler, çay saatlerinizin olmazsa olmazı olacak.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. 

Nişastalı un kurabiyesi tarifi, çay saatleriniz için mükemmel bir alternatif sunuyor. Pratik, lezzetli ve ağızda dağılan bu kurabiyelerle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın. Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturarak, bu kolay tarif ile unutulmaz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Şimdi deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!