Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Bir kurabiyeye ısırık atın ve yüzyıllardır Akdeniz mutfağında değer gören damla sakızının ince ama belirgin lezzetini tatın. Bu tarif sadece lezzetli sonuçlar sunmakla kalmaz, aynı zamanda damla sakızını pişirme repertuarınıza dahil etmenin sanatını da tanıtır.

MALZEMELER

2 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı damla sakızı
½ paket kabartma tozu

TARİF

Yoğurma kabına yağ ve pudra şekerini koyup karıştırın.
Nişasta, damla sakızı, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde koyarak ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Kurabiyenin şekli için minik yuvarlaklar yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika (kontrollü olarak) hafif renk alana kadar pişirin.