Evde simit yapmanın en lezzetli ve pratik yolu ile tanışmaya hazır mısınız ? Çubuk simit tarifimiz, tüm ayrıntılarıyla sizi bekliyor.

Simit severler, buraya! Ev yapımı çubuk simitin püf noktalarını keşfedin ve kahvaltılarınızı lezzetli bir dokunuşla taçlandırın.

Çıtır çıtır çubuk simitlerle kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyın. İşte adım adım ev yapımı çubuk simit tarifi!

Çubuk Simit Tarifi

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Üzeri için;

Kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
1 çay bardağı su (125 ml)

Çubuk Simit Tarifi

Çubuk simit tarifinin hamuru için geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyerek elimizle hamuru yoğuralım.
Hamur toparlandıktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek yağ eriyene kadar elimizle yoğurmaya devam edelim.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve temiz bir bezde örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda hamurun üzerini açarak un serptiğimiz tezgaha alalım. Biraz daha yoğurarak hamuru toparlayalım.
Ardından hamuru birbirine eşit 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz hamur parçalarını toparlayıp elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
Hazırladığımız bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açalım. Daha sonra kenarlarından tutarak hamuru buralım.
Ardından hamurun iki ucundan birleştirelim ve kıvırarak son haline getirelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım.
Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya batıralım. Daha sonra kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
Çubuk simitlerimizi 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim.
Sürenin sonunda simitlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişmeye bırakalım.
Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır.

Şimdi sıcak bir çayın yanında tadını çıkarabileceğiniz, ev yapımı çubuk simitleriniz hazır! Bu tarif ile kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve özel. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun! Çubuk simit tarifimiz, evde simit yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu gösteriyor. Misafirlerinizi ve ailenizi bu özel tarifle şaşırtın, kahvaltılarınızı unutulmaz kılın.