Sodalı Rulo Börek Tarifi: Adım adım çıtır bir börek yapma sanatı. Maden suyu, kaşar peyniri ve özel malzemelerle eşsiz bir lezzet...

Komşularınızın dilinden düşmeyecek bir tarif: Sodalı Rulo Börek! İçi nefis kaşarlı, dışı çıtır çıtır. İşte detayları…

Komşularınız sözleşmiş beş çayına geliyorlarsa kaygılanmanıza gerek yok şip şak yapacağınız ve komşularınızın sıcak çay yanında asla hayır diyemeyeceği rulo börek tam sizin ihtiyacınıza göre. Sodalı çıtır çıtır bir börek nasıl yapılır? Yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Zahmeti az seveni çok sodalı rulo börek tarifi.

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Sodalı Rulo Börek İçin Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifi

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi