Mahallenin Muhtarları dizisinin sevilen yüzü Sevil Üstekin, 79 yaşında vefat etti. ‘Müzevir Müzeyyen’ karakteriyle tanınan Üstekin’in ölümü, dizi hayranları ve sanat camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. İşte, Sevil Üstekin’in hayatı ve ölümüne dair detaylar.

Sevil Üstekin, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biridir ve 1 Aralık 1945 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Eğitim hayatına Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nde başlamış, ardından Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında kurulan özel bir tiyatro okulunda 3 yıl eğitim almıştır.

1969 yılında profesyonel tiyatro yaşamına "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunla adım atan Sevil Üstekin, birçok ünlü tiyatro topluluğunda ve sahnede yer almıştır. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi pek çok önemli tiyatroda sahne almıştır.

Sinema ve Televizyon Kariyeri
Sevil Üstekin, sinemaya 1976 yılında adım atmış ve Kemal Sunal ile başrol oynadığı "Kapıcılar Kralı" filmiyle geniş bir kitle tarafından tanınmıştır. Ardından "Şaban Oğlu Şaban", "İyi Aile Çocuğu", "Garip" ve "Şalvar Davası" gibi filmlerde yer almıştır.

1992-2002 yılları arasında, Türk televizyon tarihinin unutulmaz dizilerinden biri olan "Mahallenin Muhtarları"nda "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırarak büyük beğeni toplamıştır. Ayrıca "Koçum Benim", "Erkeksen Seyret" ve "Memur Muzaffer" gibi dizilerde de rol almıştır.

2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanan "Yerden Yüksek" dizisinde "Ülfet Nine" karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici kimdir? Birol Ekinci nereli ve kaç yaşında? Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici kimdir? Birol Ekinci nereli ve kaç yaşında?

Ödüller ve Tanınma
Sevil Üstekin, tiyatro kariyerindeki başarılı performansları nedeniyle iki kez Avni Dilligil Ödülü kazanmıştır. Ayrıca televizyon alanında da ödüller almıştır.

Sevil Üstekin’in Vefatı
Sevil Üstekin, 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. Vefat haberi, Film-San Vakfı tarafından duyurulmuş ve vakıf, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Sevil Üstekin’in ölümü, Türk tiyatrosu ve televizyon dünyası için büyük bir kayıp olmuştur. Sanatçı, uzun yıllar süren başarılı kariyeri ve unutulmaz performanslarıyla hafızalarda kalmaya devam edecektir.