Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici Kimdir?

19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Şırnak’a yeni bir vali atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Şırnak Valiliği görevine Birol Ekici getirildi. Peki, yeni Şırnak Valisi Birol Ekici kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte merak edilen detaylar...

Birol Ekici Kimdir?

Birol Ekici, 1969 yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde doğmuştur. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Ekici, kamu yönetiminde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Kamu görevine Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak başladı. Daha sonra Çobanlar, Nurhak, Keles ve Kâhta İlçelerinde Kaymakamlık; İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği; Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresinde genel sekreterlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında strateji geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, müsteşar yardımcılığı; Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliğinde genel sekreterlik görevlerinde bulundu.

Maliye Teorisi alanında Yüksek Lisans, Kentleşme ve Çevre Sorunları dalında Doktora Diplomasına sahip olup Kamu Yönetimi Alanında Doçentlik Unvanı bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bursa’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı Bursa’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

12.05.2022 tarih ve 31833 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Vali Atamaları Hakkında Karar" ile Kırklareli Valiliği görevine atanmıştır.